Choď na obsah Choď na menu

Kríza

 

 

  • Výrobcovia mlieka už čelia kritickej situácii. Niektorí dokonca svoje chovy dojníc rušiaSlovenské poľnohospodárstvo krváca a je blízko kolapsu. Po tom ako sa rušili chovy ošípaných sú teraz, zdá sa, na rade kravy, respektíve dojnice. Aj ich sa chcú niektorí chovatelia radšej zbaviť.

    Regionálni výrobcovia mlieka a chovatelia dojníc čelia pre nárasty cien vstupov vo výrobe kritickej situácii, v obci Selce v okrese Banská Bystrica chov dojníc pre nerentabilnú situáciu celkom rušia. Na štvrtkovej tlačovej konferencii na to upozornila Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora (SPPK). Informuje o tom TASR........SPPK upozorňuje, že pre dlhotrvajúcu stratu pri chove dojníc v banskobystrickom regióne niektoré podniky rušia svoje chovy a znižujú výrobu regionálnych mliečnych výrobkov.

    „Keď v roku 1998 až 1999 sa v okresoch Banská Bystrica a Brezno chovalo skoro 3000 kusov dojníc, tak za minulý rok je to už len 800 kusov. V roku 1999 bolo v tomto regióne 23 chovateľov dojníc, dnes ich je len sedem,“ skonštatoval Haško.

     

  • A je to venku! Španělský deník uveřejnil detaily z uniklého dokumentu z Bruselu o chystaném přídělovém systému na plyn v celé Evropské unii, záhy poté i na ropu, elektřinu a podniky půjdou na zkrácené provozy, začne masivní propouštění! Výbušný dokument vedený dosud v utajeném režimu vysvětluje dnešní výrok Dmitrije Medveděva, že Evropa se vrací do komunismu a EU chystá přídělový systém na plyn a záhy i potravinové kreditní poukazy! Rusko začalo jihovýchod Ukrajiny připravovat na odtržení od Kyjeva, všude probíhají přípravy!   *  * 

  • Ceny potravina a plyn                                                             

  • USA zvyšují dovoz ruské ropy o více než 40% a ruší některé sankce proti Rusku .... USA zvyšují dovoz ropy z Ruska a prosazují své zájmy v ukrajinské krizi na úkor Evropanů   Od samého počátku války na Ukrajině bylo jasné, že tím, kdo má válku odnést především, je Evropa, tedy konkrétně státy EU, coby hlavní testovací pole Velkého resetu. Vydělat by naopak měly USA, Rusko i Čína. Poslušný vazal EU a premiéři jednotlivých protektorátů se samozřejmě oddaně klaní svému páníčkovi za mořem a konají vše, co si přeje.

    Takže namísto ruského – přesně podle notiček zeleného údělu  ekologického – plynu budou státy EU nakupovat předražený a silně neekologický plyn břidlicový z USA.  Deep state si učurává smíchy, jak geniálně ty evropské tupouny opět vypekl.

  • 21.3.2022 Dôsledky inflácie. Rodiny si priplatia za stravu, pohonné hmoty a energie mesačne aj 150 eur   Účinným riešením je sledovanie výdavkov, vyhodnocovanie a plánovanie len nevyhnutných nákupov a ich výšky, radí odborník

    Rodiny si priplatia za stravu, pohonné hmoty či energie mesačne aj 150 eur. Podľa odborníka na osobné financie z Partners Group SK Lukáša Nemerguta domácnostiam s predpokladaným mesačným príjmom 1600 eur a pri bežných výdavkoch na úrovni 1300 eur vzrastú náklady na spotrebu rádovo o 100 až 150 eur.

    „Pre mnohých môže byť táto suma kritická. Dôsledné plánovanie financií a obmedzenie bežnej spotreby je naozaj nevyhnutné,“ upozornil Nemergut.

  • inflacia-10-.png

  • Inflácia, rast cien,... Za zvysovanie cien nemoze Putin, ale hlavne politika EU. Je to zamer ?                            

  • Generálna riaditeľka MMF Kristalina Georgieva - Vytlačili sme príliš veľa peňazí a nemysleli sme na dôsledky 

 

Príspevky