Choď na obsah Choď na menu

Arcibiskup Viganò: „Globalisti podnietili vojnu na Ukrajine, aby nastolili tyraniu Nového svetového poriadku“

17. 3. 2022

Zdroj TU    *  * 

Ukrajinský ľud, bez ohľadu na to, ku ktorej etnickej skupine patrí, nie je ničím iným, než najnovším nevedomým rukojemníkom nadnárodného totalitného režimu, ktorý prostredníctvom podvodu COVID zrazil národné hospodárstva na celom svete na kolená.

„S pokojom nie je nič stratené. Vo vojne sa dá všetko stratiť. Nech sa muži vrátia k porozumeniu. Nechajte ich znova vyjednávať. Že rokujú s dobrou vôľou a rešpektujúc práva toho druhého, že si uvedomujú, že čestný úspech nie je nikdy vylúčený, keď sa rokuje úprimne a aktívne. A budú sa cítiť skvele – so skutočnou veľkosťou – ak tým, že umlčia hlasy vášne, či už kolektívnej alebo súkromnej, a ponechajú svoju vlastnú doménu rozumu, zabránia svojim bratom preliať krv a skaziť svoju krajinu» .

Pius XII. sa teda 24. augusta 1939 prihovoril vládcom a národom pred hroziacou vojnou. Neboli to slová prázdneho pacifizmu, ani spolupáchateľského ticha zoči-voči viacnásobnému porušovaniu spravodlivosti, ku ktorému dochádzalo v mnohých sektoroch. V tomto rádiovom posolstve, ktoré si niektorí ešte pamätajú, že ho počuli, sa výzva rímskeho veľkňaza odvolávala na „ rešpektovanie práv iných “ ako predpoklad úspešných mierových rokovaní.

 

Mediálny príbeh

Ak sa pozrieme na to, čo sa deje na Ukrajine, bez toho, aby sme sa nechali oklamať hrubými falzifikátmi mainstreamových médií, uvedomíme si, že rešpekt k právam iných bol úplne ignorovaný; v skutočnosti máme dojem, že Bidenova administratíva, NATO a Európska únia chcú zámerne udržiavať situáciu zjavnej nerovnováhy práve preto, aby znemožnili akýkoľvek pokus o mierové vyriešenie ukrajinskej krízy, čo vyprovokovalo Ruskú federáciu k rozpútaniu konflikt. V tom spočíva závažnosť problému. Toto je pasca nastražená pre Rusko aj Ukrajinu, pričom obe využívajú na to, aby globalistická elita mohla uskutočniť svoj zločinecký plán.

Nemalo by nás prekvapovať, že pluralizmus a sloboda prejavu, tak vychvaľované v krajinách, ktoré sa vyhlasujú za demokratické, sú denne podkopávané cenzúrou a netoleranciou voči názorom, ktoré nie sú v súlade s oficiálnym naratívom. Manipulácie tohto druhu sa počas takzvanej pandémie stali normou na úkor disidentských lekárov, vedcov a novinárov, ktorí boli zdiskreditovaní a ostrakizovaní už len za to, že sa odvážili spochybniť účinnosť experimentálnych vakcín. Po dvoch rokoch sa pravda o nepriaznivých účinkoch a nešťastnom riadení zdravotnej pohotovosti dala za pravdu, no pravda je tvrdohlavo ignorovaná, pretože nezodpovedá tomu, čo systém chcel a chce aj dnes.

Ak doteraz svetové médiá dokázali bezostyšne klamať vo veci prísneho vedeckého významu, šíriť klamstvá a skrývať pravdu, mali by sme si položiť otázku, prečo by sa im v súčasnej situácii zrazu mala vrátiť taká intelektuálna čestnosť a rešpekt voči etický kódex, ktorý je s COVID tak široko popieraný.

Ale ak bol tento kolosálny podvod podporovaný a šírený médiami, treba uznať, že národné a medzinárodné zdravotnícke inštitúcie, vlády, sudcovia, orgány činné v trestnom konaní a samotná katolícka hierarchia nesú zodpovednosť za katastrofu – každý vo svojom odbore aktívnou podporou, alebo neoponovanie, rozprávanie; katastrofa, ktorá zasiahla miliardy ľudí v oblasti ich zdravia, majetku, uplatňovania ich individuálnych práv a dokonca aj ich vlastných životov. Aj v tomto prípade je ťažké si predstaviť, že tí, ktorí sa previnili takýmito zločinmi na podporu úmyselne a zlomyseľne zosilnenej pandémie, môžu zrazu získať späť svoju dôstojnosť a prejaviť starostlivosť o svojich občanov a vlasť, keď vojna ohrozí ich bezpečnosť a hospodárstvo.

Môžu to byť, samozrejme, rozvážne úvahy tých, ktorí chcú zostať neutrálni a pozerať sa s odstupom a takmer nezáujmom na to, čo sa okolo nich deje. Ak si však prehĺbime znalosti faktov a zdokumentujeme ich, spoliehajúc sa na autorizované a objektívne zdroje, zistíme, že pochybnosti a zmätky sa čoskoro stanú znepokojujúcimi istotami.

Aj keď sa naše vyšetrovanie obmedzíme na ekonomický aspekt, uvedomujeme si, že samotné tlačové agentúry, politika a verejné inštitúcie závisia od malého počtu finančných skupín patriacich do oligarchie, ktorá je významným spôsobom spojená nielen peniazmi a mocou, ale aj kvôli ideologickej príslušnosti, ktorá riadi ich pôsobenie a zasahovanie do politiky národov a celého sveta. Táto oligarchia ukazuje svoje chápadlá v OSN, NATO, Svetovom ekonomickom fóre, Európskej únii a v „filantropických“ inštitúciách, akými sú Open Society Georgea Sorosa a Nadácia Billa a Melindy Gatesových.

 

Všetky tieto subjekty sú súkromné ​​a nezodpovedajú sa nikomu okrem seba a zároveň majú právomoc ovplyvňovať národné vlády, a to aj prostredníctvom svojich vlastných zástupcov, ktorí sa sami volia alebo vymenúvajú do kľúčových funkcií. Sami to priznávajú, keď ich hlavy štátov a svetoví lídri prijímajú so všetkými poctami, rešpektujú a obávajú ich ako skutočných pánov svetového osudu. A tak tí, ktorí držia moc v mene „ľudu“ , sa ocitajú pri pošliapávaní vôle ľudu a obmedzovaní jeho práv, aby sa stali poslušnými dvoranmi pánov, ktorých nikto nezvolil, no napriek tomu diktujú ich politickú agendu. ekonomicky k národom.

Potom sa dostávame k ukrajinskej kríze, ktorá je nám prezentovaná ako dôsledok expanzívnej arogancie Vladimíra Putina voči nezávislému a demokratickému národu, na ktorý sa snaží dožadovať absurdných práv. „Vojenský štváč Putin“ vraj masakruje bezbranné obyvateľstvo, ktoré sa statočne postavilo na obranu pôdy svojej vlasti, posvätných hraníc svojho národa a porušených slobôd občanov. Európska únia a Spojené štáty, „obrancovia demokracie“, tvrdia, že nie sú schopné nezasiahnuť prostredníctvom NATO, aby obnovili ukrajinskú autonómiu, vyhostili „votrelca“ a zaručili mier. Tvárou v tvár „arogancii tyrana“ sa hovorí, že národy sveta by mali vytvoriť spoločný front, uvaliť sankcie na Ruskú federáciu a poslať vojakov, zbrane a ekonomická pomoc „chudobnému“ prezidentovi Zelenskému, „národnému hrdinovi“ a „ochrancovi“ svojho ľudu. Ako dôkaz Putinovho „násilia“ médiá odvysielali zábery bombových útokov, vojenských pátraní a ničenia, pričom zodpovednosť pripisovali Rusku. A je toho viac: Európska únia a NATO práve preto, aby zaručili „trvalý mier“, otvorili svoju náruč, aby privítali Ukrajinu ako člena. A aby sa vyhla „sovietskej propagande“, Európa cenzuruje Russia Today a Sputnik, aby zabezpečila, že informácie budú „slobodné a nezávislé“. Práve preto, aby zaručili „trvalý mier“, Európska únia a NATO otvárajú náruč, aby privítali Ukrajinu ako člena. A aby sa vyhla „sovietskej propagande“, Európa cenzuruje Russia Today a Sputnik, aby zabezpečila, že informácie budú „slobodné a nezávislé“. Práve preto, aby zaručili „trvalý mier“, Európska únia a NATO otvárajú náruč, aby privítali Ukrajinu ako člena. A aby sa predišlo „sovietskej propagande“, Európa cenzuruje Russia Today a Sputnik, aby zabezpečila, že informácie budú „slobodné a nezávislé“.

Toto je oficiálny príbeh, ktorému sa všetci prispôsobujú. Vo vojne sa nesúhlas okamžite zmení na dezerciu a tí, ktorí nesúhlasia, sú vinní z vlastizrady a zaslúžia si viac či menej vážne sankcie, počnúc verejným exekúciou a ostrakizáciou, dobre zažitú s COVIDom proti „neočkovaným“. Ale pravda, ak ju chcete vedieť, nám umožňuje vidieť veci inak a posudzovať fakty podľa toho, aké sú, a nie podľa toho, ako sa nám javia. Je to skutočný a správny objav, ako naznačuje etymológia gréckeho slova ἀλήθεια. Alebo možno, eschatologickým pohľadom, zjavením, ἀποκάλυψις.

Rozšírenie NATO

V prvom rade je potrebné pamätať na fakty, ktoré neklamú a nie je pravdepodobné, že sa budú meniť. A fakty, ktoré znepokojujú tých, ktorí sa ich snažia cenzurovať, nám hovoria, že od pádu Berlínskeho múru Spojené štáty rozšírili svoju politickú a vojenskú sféru vplyvu na takmer všetky satelitné štáty bývalého Sovietsky zväz, dokonca nedávno, pripojenie Poľska, Českej republiky a Maďarska k NATO (1999); Estónsko, Lotyšsko, Litva, Slovinsko, Slovensko, Bulharsko a Rumunsko (2004); Albánsko a Chorvátsko (2009); Čierna Hora (2017) a Severné Macedónsko (2020). Organizácia Severoatlantickej zmluvy sa pripravuje na rozšírenie na Ukrajinu, Gruzínsko, Bosnu a Hercegovinu a Srbsko. V praxi,

 

Uvažovanie o možnom rozšírení NATO na Ukrajine bez toho, aby sme si mysleli, že to vyvolá legitímne protesty Ruska, nie je nič menšieho než znepokojujúce, najmä ak vezmeme do úvahy, že NATO sa v roku 1991 zaviazalo s Kremľom ďalej expandovať. Nielen to: Der Spiegel zverejnil koncom roka 2021 návrhy zmluvy s USA a dohody s NATO o bezpečnostných zárukách ( tu , tu a tu ) .. Moskva požadovala od svojich západných partnerov právne záruky, ktoré by zabránili ďalšiemu rozširovaniu NATO na východ pripojením Ukrajiny k aliancii a tiež zriadením vojenských základní v postsovietskych krajinách. Návrhy obsahovali aj klauzulu o nerozmiestnení útočných zbraní NATO v blízkosti ruských hraníc a o stiahnutí síl NATO vo východnej Európe na pozície z roku 1997.

Ako vidíme, NATO nedokázalo splniť svoje záväzky voči Rusku, alebo si prinajmenšom vynútilo situáciu vo veľmi chúlostivej chvíli pre geopolitickú rovnováhu. Mali by sme si položiť otázku, prečo Spojené štáty – alebo skôr americký hlboký štát , ktorý znovu získal moc po volebnom podvode, ktorý priviedol Joea Bidena do Bieleho domu – chce vytvárať napätie s Ruskom a zapájať svojich európskych partnerov do konfliktu so všetkými dôsledkami vieme si predstaviť.

Generál Marco Bertolini, bývalý veliteľ Spoločného operačného velenia summitu, jasne poznamenal: „Spojené štáty nielen vyhrali studenú vojnu, ale chceli aj ponížiť [Rusko] tým, že vzali všetko, čo v určitom zmysle vstúpilo do jeho oblasť vplyvu. [Putin] sa zmieril s pobaltskými krajinami, Poľskom, Rumunskom a Bulharskom [vstupom do NATO]. Tvárou v tvár vstupu Ukrajiny [do NATO], ktorý by mu zobral akúkoľvek možnosť prístupu k Čiernemu moru, reagoval» ( tu ). A dodáva: "Je tu problém stability režimu, nastala situácia s dosť nepravdepodobným premiérom [Zelenskyym], ktorý pochádza zo sveta zábavy." Generál si v prípade amerického útoku na Rusko nezabudne pripomenúť, že „Globálne jastraby, ktoré prelietajú nad Ukrajinou, odlietajú zo Sigonelly [Taliansko]; Taliansko je z veľkej časti americkou vojenskou základňou. Riziko tu je, je prítomné a reálne» ( tu ).

Úroky odvodené od blokády dodávok ruského plynu

Treba si tiež položiť otázku, či za destabilizáciou krehkej rovnováhy medzi Európskou úniou a Ruskom stoja aj ekonomické záujmy, odvodené od potreby krajín EÚ získať skvapalnený plyn z USA (o ktorý sú mnohé štáty zbavené plynofikácie , a za ktorý v každom prípade budú musieť zaplatiť oveľa viac) namiesto ruského plynu (ktorý je ekologickejší).

Rozhodnutie talianskej ropnej a plynárenskej spoločnosti ENI pozastaviť investície do plynovodu Gazprom Blue Stream (z Ruska do Turecka) ju tiež pripravuje o ďalší zdroj dodávok, keďže napája transatlantický plynovod (z Turecka do Talianska).

Zdá sa teda, že nie je náhoda, že v auguste 2021 Zelenskyj vyhlásil, že považuje plynovod Nord Stream 2 medzi Ruskom a Nemeckom za „nebezpečnú zbraň nielen pre Ukrajinu, ale pre celú Európu“ ( tu ): nad Ukrajinou pripravuje Kyjev o približne miliardu eur ročne na príjmoch z tranzitných poplatkov. "Tento projekt vidíme výlučne cez prizmu bezpečnosti a považujeme ho za nebezpečnú geopolitickú zbraň Kremľa," uviedol ukrajinský prezident v súlade s Bidenovou administratívou. Námestníčka amerického ministra zahraničných vecí Victoria Nulandová uviedla: "Ak Rusko napadne Ukrajinu, Nord Stream 2 nebude pokračovať." A tak sa aj stalo, nie bez vážnych ekonomických škôd na nemeckých investíciách.

Virologické laboratóriá Pentagonu na Ukrajine

V pokračovaní témy záujmov USA na Ukrajine stojí za zmienku virologické laboratóriá nachádzajúce sa na Ukrajine, ktoré sú pod kontrolou Pentagonu a v ktorých podľa všetkého pracujú len americkí špecialisti s diplomatickou imunitou priamo pod ministerstvom obrany USA.

Nesmieme zabúdať ani na Putinovo odsudzovanie zberu genómových dát o populácii, ktoré sa dajú použiť na bakteriologické zbrane s genetickým výberom ( tu , tu a tu ). Informácie o činnosti laboratórií na Ukrajine je samozrejme ťažké potvrdiť, ale je pochopiteľné, že Ruská federácia nie bezdôvodne usúdila, že tieto laboratóriá by mohli predstavovať dodatočnú bakteriologickú hrozbu pre bezpečnosť obyvateľstva. Veľvyslanectvo USA odstránilo zo svojej webovej stránky všetky súbory súvisiace s Programom znižovania biologických hrozieb ( tu ).

Maurizio Blondet píše: „Udalosti 201, ktorá simulovala výbuch pandémie rok predtým, ako k nej došlo, sa zúčastnila (spolu s pravidelnými hosťami Billom a Melindou) zdanlivo neškodná Univerzita Johna Hopkinsa so svojím požehnaným bezpečnostným centrom. Humanitárna inštitúcia mala dlho menej nevinný názov: volala sa Centrum pre stratégie civilnej bioobrany a nestarala sa o zdravie Američanov, ale o jeho opak: reakciu na vojenské bioteroristické útoky. Bola to prakticky civilno-vojenská organizácia. Keď usporiadal svoju prvú konferenciu vo februári 1999 v Crystal City v Arlingtone vo Virgínii, kde sa nachádza Pentagon, zišlo sa na ňom 950 lekárov, vojenského personálu, federálnych úradníkov a zdravotníckych úradníkov, aby sa zúčastnili simulačného cvičenia. Účelom cvičenia bolo čeliť vymyslenému „militarizovanému“ útoku kiahní. Bolo to len prvé cvičenie, ktoré prekvitá v Event 201 a Pandemic Imposture (tu )».

Objavujú sa aj experimenty na ukrajinskej armáde ( tu ) a zásahy americkej ambasády na ukrajinského prokurátora Lucenka v roku 2016, aby nevyšetril „kolo mnohomiliónových prostriedkov medzi G. Sorosom a B. Obamom“ ( tu ) .

Nepriama hrozba pre expanzívne ambície Číny na Taiwane

Súčasná ukrajinská kríza má sekundárne, no nemenej závažné dôsledky na geopolitickú rovnováhu medzi Čínou a Taiwanom. Rusko a Ukrajina sú jedinými výrobcami paládia a neónu, ktoré sú nevyhnutné na výrobu mikročipov.

„Možná odveta zo strany Moskvy vzbudila v posledných dňoch väčšiu pozornosť po tom, čo skupina pre prieskum trhu Techcet zverejnila správu, v ktorej zdôraznila závislosť mnohých výrobcov polovodičov od materiálov ruského a ukrajinského pôvodu, ako sú neón, paládium a iné. Podľa odhadov Techcetu viac ako 90 % dodávok polovodičových neónov v USA pochádza z Ukrajiny, zatiaľ čo 35 % amerického paládia pochádza z Ruska. […] Podľa Komisie pre medzinárodný obchod Spojených štátov amerických sa ceny neónov pred anexiou Krymského polostrova Ruskom v roku 2014 zvýšili o 600 %, pretože čipové spoločnosti záviseli od niektorých ukrajinských spoločností […]

Ak je pravda, že čínska invázia na Formosu by ohrozila globálny technologický dodávateľský reťazec, je tiež pravdou, že náhly nedostatok surovín z Ruska by mohol zastaviť výrobu a spôsobiť, že ostrov stratí svoj „štít mikročipov“. prinútil Peking, aby sa pokúsil o anexiu Tchaj-pej." ( ZDROJ )

Bidenov konflikt záujmov na Ukrajine

Ďalšia vec, ktorú zvyčajne neanalyzujeme do hĺbky, sa týka spoločnosti Burisma, ropnej a plynárenskej spoločnosti, ktorá pôsobí na ukrajinskom trhu od roku 2002.

«[...] Počas amerického predsedníctva Baracka Obamu (v rokoch 2009 až 2017) bol jeho pravou rukou s „právomami“ riadiť medzinárodnú politiku Joe Biden; odvtedy demokratický vodca USA ponúka svoju „ochranu“ ukrajinským nacionalistom, čo je línia, ktorá vytvorila nezmieriteľné nezhody medzi Kyjevom a Moskvou. […] Bol to Joe Biden, kto v tých rokoch uskutočňoval politiku zbližovania Ukrajiny s NATO. Chcel zobrať Rusku politickú a ekonomickú moc. […] Meno Joea Bidena sa v posledných rokoch spája aj so škandálom okolo Ukrajiny, ktorý dokonca otriasol jeho kandidatúrou. […] V apríli 2014 si Burisma Holdings, najväčšia ukrajinská energetická spoločnosť (aktívna v oblasti ropy aj zemného plynu), najala Huntera Bidena ako konzultanta […] s platom 50 000 USD mesačne. všetko transparentné, Až na to, že počas týchto mesiacov Joe Biden pokračoval v politike USA zameranej na opätovné získanie územia Donbasu, ktoré sa teraz stali republikami uznanými Ruskom, Ukrajinou. Predpokladá sa, že oblasť Donecka je bohatá na neprebádané plynové polia, ktoré sú predmetom záujmov Burisma Holdings. Medzinárodná politika sa prelínala s ekonomickou, vďaka ktorej sa v tých rokoch zviditeľnili americké médiá“ (ZDROJ ).

 

Demokrati tvrdili, že Trump vytvoril mediálny škandál s cieľom poškodiť Bidenovu kampaň, no ich obvinenia sa ukázali ako pravdivé. Samotný Joe Biden počas stretnutia v Rockefellerovej rade pre zahraničné vzťahy priznal, že intervenoval voči vtedajšiemu prezidentovi Petrovi Porošenkovi a premiérovi Arsenijovi Jaceňukovi, aby zabránil vyšetrovaniu jeho syna Huntera generálnym prokurátorom Viktorom Shokinom. Biden sa vyhrážal „zadržaním záruky na pôžičku vo výške 1 miliardy dolárov zo Spojených štátov počas cesty do Kyjeva v decembri 2015,“ uvádza New York Post . „Ak [generálny prokurátor Shokin] nebude prepustený, nebudú mať peniaze“ ( tu a tu). A prokurátor bol účinne prepustený, čím sa Hunter zachránil pred ďalším škandálom.

Bidenove zasahovanie do kyjevskej politiky výmenou za priazeň skorumpovaných byrokratov a oligarchov potvrdzuje záujem súčasného prezidenta USA chrániť svoju rodinu a svoj imidž, čím sa podnecuje nepokoj na Ukrajine a dokonca aj vojna. Ako môže čestne a bez vydierania vládnuť človek, ktorý svoje postavenie využíva na to, aby sa staral o svoje záujmy a kryl zločiny svojich príbuzných?

Ukrajinský jadrový problém

Nakoniec je tu otázka ukrajinských jadrových zbraní. 19. februára 2022 na konferencii v Mníchove Zelenskyj oznámil svoj zámer ukončiť Budapeštianske memorandum (1994), ktoré Ukrajine zakazuje vývoj, šírenie a používanie atómových zbraní. Medzi ďalšími klauzulami Memoranda je aj tá, ktorá zaväzuje Rusko, Spojené štáty americké a Spojené kráľovstvo zdržať sa ekonomického tlaku na Ukrajinu na ovplyvňovanie jej politiky: tlak MMF a Spojených štátov amerických, aby poskytli hospodársku pomoc v r. výmena za reformy v súlade s Veľkým resetom predstavujú nové porušenie dohody.

Ukrajinský veľvyslanec v Berlíne Andrij Melnyk v roku 2021 v rádiu Deutschlandfunk argumentoval tým, že Ukrajina musí znovu získať jadrový štatút, ak krajina nevstúpi do NATO. Ukrajinské jadrové elektrárne prevádzkuje, prestavuje a udržiava štátny NAEK Energoatom, ktorý úplne ukončil vzťah s ruskými spoločnosťami v rokoch 2018 až 2021. Jeho hlavnými partnermi sú firmy, ktoré možno vystopovať až k americkej vláde. Je ľahké pochopiť, ako Ruská federácia považuje možnosť získania jadrových zbraní zo strany Ukrajiny za hrozbu a požaduje pristúpenie Kyjeva k paktu o nešírení zbraní.

Farebná revolúcia na Ukrajine a nezávislosť Krymu, Donecka a Luhanska

V roku 2013, po tom, čo sa vláda prezidenta Viktora Janukovyča rozhodla pozastaviť asociačnú dohodu medzi Ukrajinou a Európskou úniou a užšie ekonomické vzťahy s Ruskom, sa začala séria protestných demonštrácií známych ako Euromajdan, ktorá trvala niekoľko mesiacov a vyvrcholila revolúciou, ktorá zvrhla Janukovyča a viedli k nastoleniu novej vlády. Bola to operácia, ktorú sponzoroval George Soros, ako úprimne vyhlásil pre CNN: „Mám nadáciu na Ukrajine ešte predtým, ako sa stala nezávislou od Ruska; táto nadácia bola vždy v biznise a bola nápomocná pri dnešných udalostiach“ ( tu , tu a tu ) .

Táto zmena vlády vyvolala reakciu stúpencov Janukovyča a časti ukrajinského obyvateľstva, ktoré sa postavilo proti prozápadnému obratu na Ukrajine, ktorý si síce neželali obyvatelia, ale dosiahli ho revolúciou farieb, tzv. že v predchádzajúcich rokoch boli v Gruzínsku, Moldavsku a Bielorusku generálne skúšky.

Po stretoch z 2. mája 2014, do ktorých sa zapojili aj nacionalistické polovojenské okrajové časti (vrátane Pravého sektora), došlo aj k odesskému masakru. Aj západná tlač hovorila o týchto strašných udalostiach škandalózne; Amnesty International ( tu ) a OSN tieto zločiny odsúdili a zdokumentovali ich brutalitu. Žiadny medzinárodný súd však nezačal žiadne konanie proti zodpovedným, ako sa to dnes robí proti údajným zločinom ruskej armády.

Medzi početnými nerešpektovanými dohodami patrí aj Minský protokol, podpísaný 5. septembra 2014 Trilaterálnou kontaktnou skupinou pre Ukrajinu zloženou zo zástupcov Ukrajiny, Ruska, Doneckej ľudovej republiky a Luhanskej ľudovej republiky. Medzi body dohody patrilo aj stiahnutie nelegálnych ozbrojených skupín, vojenskej techniky, ako aj kombatantov a žoldnierov z územia Ukrajiny pod dohľadom OBSE a odzbrojenie všetkých ilegálnych skupín. Na rozdiel od toho, čo bolo dohodnuté, neonacistické polovojenské skupiny boli nielen oficiálne uznané vládou, ale ich členovia dokonca dostali oficiálne misie.

Aj v roku 2014 Krym, Doneck a Lugansk vyhlásili svoju nezávislosť od Ukrajiny – v mene sebaurčenia národov uznaných medzinárodným spoločenstvom – a vyhlásili sa za pripojenie k Ruskej federácii. Ukrajinská vláda naďalej odmieta uznať nezávislosť týchto regiónov, posvätenú ľudovým referendom, a ponecháva neonacistickým milíciám a pravidelným vojenským silám možnosť útočiť na obyvateľstvo, keďže tieto entity považuje za teroristické organizácie. Je pravdou, že dve referendá z 2. novembra 2014 predstavujú predĺženie Minského protokolu, ktorý len počítal s decentralizáciou moci a formou osobitného štatútu pre Doneck a Lugansk región.

Ako nedávno zdôraznil profesor Franco Cardini, „15. februára 2022 Rusko odovzdalo Spojeným štátom návrh zmluvy s cieľom ukončiť túto situáciu a brániť rusky hovoriace obyvateľstvo. Mokrý papier. Táto vojna začala v roku 2014» ( tu a tu ).

A bola to vojna v intenciách tých, ktorí chceli bojovať proti ruskej menšine na Donbase: «My budeme mať prácu a dôchodky, a oni nie. My budeme dostávať bonusy za to, že budú mať deti, a oni nie. Naše deti budú mať školy a škôlky; ich zostane v pivniciach. Takto vyhráme túto vojnu,“ povedal v roku 2015 prezident Petro Porošenko ( tu ). Nie je nám jasné, že tieto opatrenia sú podobné diskriminácii takzvaných „neočkovaných“, ktorým bola odobratá práca, plat a vzdelanie. Osem rokov bombardovania v Donecku a Lugansku so státisícmi obetí, 150 mŕtvymi deťmi a veľmi vážnymi prípadmi mučenia, znásilňovania, únosov a diskriminácie ( tu ).

Prezidenti Donecka a Luganska Denis Pušilin a Leonid Pasečnik nariadili 18. februára 2022 evakuáciu civilného obyvateľstva zo svojich provincií do Ruskej federácie z dôvodu prebiehajúcich stretov medzi Donbaskými ľudovými milíciami a Ozbrojenými silami Ukrajiny. Štátna duma (Dolná komora ruského parlamentu) 21. februára jednomyseľne ratifikovala zmluvy o priateľstve, spolupráci a vzájomnej pomoci, ktoré zaviedol prezident Putin s Doneckou a Luganskou ľudovou republikou. Ruský prezident zároveň nariadil vyslanie jednotiek z Ruskej federácie na obnovenie mieru v oblasti Donbasu.

Tu sa oplatí položiť otázku, prečo v situácii flagrantného porušovania ľudských práv vojenskými silami a neonacistickými polovojenskými aparátmi (ktoré vyvesujú vlajky s hákovým krížom a zobrazujú podobizeň Aldolfa Hitlera) proti rusky hovoriacemu obyvateľstvu republík Nezávislé medzinárodné spoločenstvo sa cíti nútené považovať zásah Ruskej federácie za hodný odsúdenia a dokonca obviňovať Putina z násilia. Kde je toľko vychvaľované právo ľudí na sebaurčenie, ktoré nadobudlo platnosť 24. augusta 1991 vyhlásením nezávislosti Ukrajiny a ktoré uznalo aj medzinárodné spoločenstvo? A prečo sme dnes škandalizovaní ruskou intervenciou na Ukrajine, keď NATO vykonalo rovnaký typ akcií v Juhoslávii (1991), Kosovo (1999), Afganistan (2001), Irak (2003) a Líbya a Sýria (2011), bez toho, aby niekto vzniesol námietky? Nehovoriac o tom, že za posledných desať rokov Izrael opakovane útočil na vojenské ciele v Sýrii, Iráne a Libanone, aby zabránil vytvoreniu nepriateľského ozbrojeného frontu na jeho severnej hranici, a predsa žiadna krajina nenavrhla uvaliť sankcie na Tel Aviv.

Je znepokojujúce vidieť, s akým pokrytectvom Európska únia a Spojené štáty – Brusel a Washington – bezvýhradne podporujú prezidenta Zelenského, ktorého vláda osem rokov beztrestne prenasleduje rusky hovoriacich Ukrajincov ( tu ), ktorí majú dokonca zakázané hovoriaci vlastným jazykom v národe, ktorý zahŕňa početné etnické skupiny, z ktorých rusky hovoriaci predstavujú 17,2 %. A je škandalózne, že mlčí o využívaní civilistov ako ľudských štítov ukrajinskou armádou, ktorá umiestňuje protilietadlové pozície do centier osídlenia, nemocníc, škôl a škôlok práve preto, aby ich zničenie spôsobilo smrť medzi obyvateľstvom.

Mainstreamové médiá si dávajú pozor, aby neukazovali zábery ruských vojakov, ktorí pomáhajú civilistom do bezpečia ( tu a tu ) alebo organizujú humanitárne koridory, na ktoré strieľajú ukrajinské milície ( tu a tu ).). Rovnako ako sa mlčí o vybavovaní účtov, masakroch, násilí a lúpežiach okrajových častí civilného obyvateľstva, ktorému Zelenskyy dal zbrane: videá, ktoré možno vidieť na internete, dávajú predstavu o ovzdušie občianskej vojny, ktoré ukrajinská vláda prefíkane podnietila. K tomu treba prirátať odsúdencov prepustených na verbovanie do armády a tiež dobrovoľníkov cudzineckej légie: masu fanatikov bez pravidiel a bez výcviku, ktoré prispejú k zhoršeniu situácie, ktorá sa stane neovládateľnou.

Prezident Volodymyr Oleksandrovyč Zelenskyj

Ako uviedli mnohé strany, kandidatúra a zvolenie ukrajinského prezidenta Zelenského zodpovedá nedávnemu klišé , ktoré sa v posledných rokoch inaugurovalo, že komický herec alebo osobnosť zábavy sa hodí do politiky. Nesmie sa veriť, že chýba cursus honorum vhodného je prekážkou pre výstup na vrchol inštitúcií; naopak: čím viac je človek zjavne svetu politických strán cudzí, tým viac treba predpokladať, že o jeho úspechu rozhodujú tí, ktorí majú moc. Zelenskyyho vystúpenia v krížovom oblečení sú dokonale v súlade s ideológiou LGBTQ, ktorú jeho európski podporovatelia považujú za nevyhnutný predpoklad „reformnej“ agendy, ktorú by mala prijať každá krajina, spolu s rodovou rovnosťou, potratmi a smrťou. zelenou ekonomikou . Niet divu, že člen WEF Zelenskyy ( tu ) mohol ťažiť z podpory Schwaba a jeho spojencov, aby sa dostal k moci a zabezpečil, že sa Veľký reset uskutoční aj na Ukrajine.

57-dielny televízny seriál, ktorý Zelenskyy produkoval a v ktorom hral, ​​ukazuje, že médiá plánovali jeho kandidatúru na prezidenta Ukrajiny a jeho predvolebnú kampaň. Vo fiktívnom seriáli Ľudový sluha stvárňuje postavu stredoškolského učiteľa, ktorý sa nečakane stane prezidentom republiky a bojuje proti politickej korupcii. Nie je náhoda, že úplne priemerná séria stále vyhrala cenu WorldFest Remi Award (USA, 2016), bola medzi štyrmi najlepšími finalistami v kategórii komediálnych filmov na Seoul International Drama Awards (Kórea del Sur) a získala strieborné ocenenie Intermedia Globe v kategórii zábavných televíznych seriálov na World Media Film Festival v Hamburgu.

Mediálny ošiaľ, ktorý Zelenskyy získal vďaka televíznemu seriálu, mu priniesol viac ako 10 miliónov sledovateľov na Instagrame a vytvoril predpoklad pre vytvorenie rovnomennej politickej strany Sluha ľudu, ktorej generálny riaditeľ a akcionár Ivan Bakanov (spolu so samotným Zelenským a oligarchom Kolomojským) zo štúdia Kvartal 95, ako aj vlastníkom televíznej siete TV 1+1. Zelenského obraz je umelým produktom, mediálnou fikciou, konsenzuálnou manipulačnou operáciou, ktorá dokázala v ukrajinskej kolektívnej predstavivosti vytvoriť politickú postavu, ktorá v skutočnosti, a nie vo fikcii, dobyla moc.

„Len mesiac pred voľbami v roku 2019, ktoré mu dali víťazstvo, predal Zelenskyy spoločnosť [Štúdio Kvartal 95] priateľovi, pričom stále nachádzal spôsob, ako profitovať z podnikania, ktorého sa oficiálne vzdal v záujme svojej rodiny. Tým priateľom bol Serhiy Shefir, ktorý bol neskôr vymenovaný za poradcu predsedníctva. […] Predaj akcií sa uskutočnil v prospech Maltex Multicapital Corp., spoločnosti vlastnenej Shefirom a registrovanej na Britských Panenských ostrovoch“ ( tu ).

Súčasný ukrajinský prezident propagoval svoju predvolebnú kampaň prinajmenšom znepokojivou reklamou ( tu ), v ktorej s dvoma samopalmi strieľal do poslancov parlamentu, označených za skorumpovaných alebo servilných voči Rusku. 

Boj proti korupcii proklamovaný ukrajinským prezidentom v úlohe „služobníka ľudu“ však nekorešponduje s obrazom, ktorý o ňom vyplýva z takzvaných Pandora papers , v ktorých sa zdá, že miliardár Žid Kolomoisky[ 1] mu v predvečer volieb cez účty v daňových rajoch vyplatil 40 miliónov dolárov ( tu , tu a tu) [dva]. V jeho krajine ho mnohí obviňujú z toho, že sa zmocnil moci proruských oligarchov nie preto, aby ju dal ukrajinskému ľudu, ale aby posilnil vlastnú záujmovú skupinu a zároveň zlikvidoval svojich politických oponentov: „Zlikvidoval ministri starej gardy, predovšetkým mocný minister vnútra [Arsen] Avakov. Náhle odvolala predsedu Ústavného súdu, ktorý kontroloval jeho zákony. Zatvorila sedem opozičných televíznych staníc. Zatkol a obvinil z vlastizrady Viktora Medvedčuka, proruského sympatizanta, ale predovšetkým lídra strany Opozičná platforma – za život, druhej najväčšej strany v ukrajinskom parlamente po jeho strane Sluha ľudu. Súdi bývalého prezidenta Porošenka za vlastizradu, že bol podozrievavý ku všetkým okrem tých, ktorí si rozumeli s Rusmi alebo ich priateľmi. Starosta Kyjeva, populárny bývalý majster sveta v boxe Vitalij Kličko, už bol predmetom niekoľkých prehliadok a zadržaní. Stručne povedané, zdá sa, že Zelenskyj chce urobiť čistý štít každého, kto nie je v súlade s jeho politikou“ (tu ).

Dňa 21. apríla 2019 bol Zelenskyj zvolený za prezidenta Ukrajiny so ziskom 73,22 % hlasov a 20. mája zložil prísahu. Dňa 22. mája 2019 vymenoval Ivana Bakanova, generálneho riaditeľa Kvartalu 95, za prvého zástupcu náčelníka Bezpečnostnej služby Ukrajiny a vedúceho Hlavného riaditeľstva boja proti korupcii a organizovanému zločinu Ústredného riaditeľstva ŠtB. . Po boku Bakanova stojí za zmienku Mychajlo Fedorov, viceprezident a minister pre digitálnu transformáciu, člen Svetového ekonomického fóra ( tu ). Sám Zelenskyy priznal, že sa inšpiroval kanadským premiérom Justinom Trudeauom ( tu a tu ).

Vzťahy Zelenského s MMF a WEF

Ako ukázal tragický precedens Grécka, národné suverenity a ľudová vôľa vyjadrená parlamentmi sú de facto vymazané rozhodnutiami medzinárodných vysokých financií, ktoré zasahujú do vládnej politiky prostredníctvom vydierania a nehorázneho vydierania ekonomického charakteru. Výnimkou nie je ani prípad Ukrajiny, ktorá patrí medzi najchudobnejšie krajiny Európy.

Krátko po zvolení Zelenského Medzinárodný menový fond pohrozil, že Ukrajine neposkytne pôžičku vo výške 5 miliárd dolárov, ak nesplní jej požiadavky. Počas telefonického rozhovoru s generálnou riaditeľkou MMF Kristalinou Georgievovou bol ukrajinský prezident pokarhaný za to, že Yakiva Smoliiho nahradil mužom, ktorému dôveroval, Kyrylom Ševčenkom, u ktorého je menej pravdepodobné, že bude nasledovať diktát MMF. Anders Åslund píše Atlantic Council: «Problémy okolo Zelenského vlády znepokojivo narastajú. V prvom rade prezident od marca 2020 pristúpil k odvolaniu nielen reforiem uskutočnených v rámci jeho mandátu, ale aj reforiem, ktoré inicioval jeho predchodca Petro Porošenko. Po druhé, jeho vláda neprišla s hodnovernými návrhmi na vyriešenie obáv MMF z nesplnených záväzkov Ukrajiny. Po tretie, zdá sa, že prezident už nemá vládnucu parlamentnú väčšinu a nezdá sa, že by mal záujem vybudovať reformnú väčšinu“ ( tu ).

Je zrejmé, že intervencie MMF sú zamerané na získanie záväzku ukrajinskej vlády zosúladiť sa s ekonomickou, fiškálnou a sociálnou politikou diktovanou globalistickou agendou, počnúc „nezávislosťou“ centrálnej banky Ukrajiny od vlády: eufemizmus pre to, že MMF žiada kyjevskú vládu, aby sa vzdala legitímnej kontroly nad svojou centrálnou bankou, čo je jeden zo spôsobov uplatňovania národnej suverenity spolu s vydávaním peňazí a riadením verejného dlhu. Na druhej strane, len štyri mesiace predtým Kristalina Georgieva spustila Veľký reset spolu s Klausom Schwabom, princom Charlesom a generálnym tajomníkom OSN Antóniom Guterresom.

To, čo za predchádzajúcich vlád nebolo možné, sa uskutočnilo za predsedníctva Zelenského, ktorý vstúpil do milosti WEF ( tu ) spolu s novým guvernérom BCU Kyrylom Ševčenkom. O necelý rok neskôr, aby demonštroval svoje odhodlanie, napísal Ševčenko pre WEF článok s názvom Centrálne banky sú kľúčom ku klimatickým cieľom krajín a Ukrajina ukazuje cestu] ( tu ). Takto sa uplatňuje Agenda 2030 pod vydieraním.

Existujú aj ďalšie ukrajinské spoločnosti, ktoré majú prepojenie na WEF: Štátna sporiteľňa Ukrajiny (jedna z najväčších finančných inštitúcií na Ukrajine), DTEK Group (hlavný súkromný investor v ukrajinskom energetickom sektore) a Ukr Land Farming (a popredné poľnohospodárske plodiny). Banky, energetika a potravinárstvo sú sektory, ktoré dokonale zapadajú do obdobia Veľkého reštartu a štvrtej priemyselnej revolúcie, o ktorých teoretizoval Klaus Schwab.

4. februára 2021 ukrajinský prezident vypol sedem televíznych staníc vrátane ZIK, Newsone a 112 Ukraine, pričom všetky sa previnili tým, že nepodporili jeho vládu. ako píšeš Anna Del Freo: «Ostré odsúdenie tohto liberticídneho činu prišlo okrem iného aj zo strany Európskej federácie novinárov a Medzinárodnej federácie novinárov, ktoré vyzvali na okamžité zrušenie veta. Tieto tri stanice nebudú môcť pokračovať vo vysielaní päť rokov: zamestnávajú približne 1 500 ľudí, ktorých práca je teraz ohrozená. Neexistuje žiadny skutočný dôvod na zatvorenie týchto troch sietí, okrem svojvôle ukrajinskej politickej špičky, ktorá ich obviňuje z ohrozenia informačnej bezpečnosti a z toho, že sú pod „škodlivým ruským vplyvom“. Ostro reaguje aj ukrajinský zväz novinárov NJU, ktorý hovorí o veľmi silnom útoku na slobodu prejavu,

Ako vidíme, to, z čoho je Putin obvinený, v skutočnosti vykonal Zelenskyj a nedávno aj Európska únia so spoluúčasťou platforiem sociálnych médií. V článku Del Frea sa uvádza: „Zatvorenie televíznych staníc je jednou z najextrémnejších foriem obmedzovania slobody tlače,“ povedal generálny tajomník FEP Ricardo Gutiérrez. „Národy majú povinnosť zaručiť efektívny informačný pluralizmus. Je jasné, že prezidentské veto vôbec nezodpovedá medzinárodným štandardom slobody prejavu.

Bolo by zaujímavé poznať vyjadrenia Európskej federácie novinárov a Medzinárodnej federácie novinárov po blackoute Russia Today a Sputniku v Európe.

Neonacistické a extrémistické hnutia na Ukrajine

Krajina, ktorá požaduje od medzinárodného spoločenstva humanitárnu pomoc na obranu svojho obyvateľstva pred ruskou agresiou, by mala v kolektívnej predstave vyniknúť rešpektom k demokratickým princípom a k legislatíve, ktorá zakazuje činnosť a šírenie propagácie ideológií extrémistov.

Neonacistické hnutia, ktoré vykonávajú vojenské a polovojenské akcie, pôsobia na Ukrajine voľne, často s oficiálnou podporou verejných inštitúcií. Patria medzi ne: Organizácia ukrajinských nacionalistov (OUN) Stepana Banderu, nacistické, antisemitské a rasistické hnutie už aktívne v Čečensku a súčasť Pravého sektora , združenie krajne pravicových hnutí, ktoré vzniklo v čase r. prevrat Euromajdan v rokoch 2013/2014; Ukrajinská povstalecká armáda (UPA); UNA/UNSO, polovojenské krídlo krajne pravicovej politickej strany Národné zhromaždenie Ukrajiny; Korčinského bratstvo, ktoré poskytovalo ochranu v Kyjeve členom ISIS ( tu); Misantropická vízia (MD), neonacistická sieť rozšírená v 19 krajinách, ktorá verejne podnecuje terorizmus, extrémizmus a nenávisť voči kresťanom, moslimom, židom, komunistom, homosexuálom, Američanom a farebným ľuďom ( tu ).

Je potrebné pripomenúť, že vláda týmto extrémistickým organizáciám vyjadrila výslovnú podporu, a to tak, že vyslala prezidentskú gardu na pohreby ich predstaviteľov, ako aj tým, že podporila prápor Azov, polovojenskú organizáciu, ktorá je oficiálne súčasťou ukrajinskej armády v rámci nového názov pluku špeciálnych operácií Azov a organizovaný do Národnej gardy. Pluk Azov je financovaný ukrajinským židovským oligarchom Igorom Kolomojským, bývalým gubernátorom Dnepropetrovska, ktorý je tiež považovaný za finančníka nacionalistických milícií Pravyi Sektor, ktoré sú považované za zodpovedné za masaker v Odese. Toto je ten istý Kolomoisky spomenutý v dokumentoch o Pandoraako patróna prezidenta Zelenského. Prápor má vzťahy s niekoľkými krajne pravicovými organizáciami v Európe a Spojených štátoch.

Amnesty International po stretnutí 8. septembra 2014 medzi generálnym tajomníkom Salilom Shettym a premiérom Arsenijom Jaceňukom vyzvala ukrajinskú vládu, aby ukončila zneužívanie a vojnové zločiny páchané dobrovoľníckymi prápormi pôsobiacimi po boku kyjevských ozbrojených síl. Ukrajinská vláda začala v tejto veci oficiálne vyšetrovanie a uviedla, že žiadni dôstojníci ani vojaci z práporu Azov zrejme nie sú predmetom vyšetrovania.

V marci 2015 ukrajinský minister vnútra Arsen Avakov oznámil, že prápor Azov bude jednou z prvých jednotiek, ktoré budú vycvičené vojskami americkej armády v rámci ich výcvikovej misie Operation Dauntless Guard. Americký výcvik bol zastavený 12. júna 2015, keď Snemovňa reprezentantov USA schválila dodatok zakazujúci akúkoľvek pomoc (vrátane zbraní a výcviku) práporu kvôli jeho neonacistickej minulosti. Novela bola neskôr pod tlakom CIA odvolaná ( tu a tu ) a vojaci práporu Azov boli vycvičení v USA ( tu a tu ).): „Týchto chalanov trénujeme osem rokov. Sú to veľmi dobrí bojovníci. Práve tam by mohol mať program agentúry vážny dopad.“

V roku 2016 správa OBSE [Organizácia pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe] dospela k záveru, že prápor Azov je zodpovedný za masové vraždenie väzňov, ukrývanie tiel v masových hroboch a systematické používanie techník fyzického a psychologického mučenia. Zástupcu veliteľa práporu Vadima Troyana pred niekoľkými dňami vymenoval minister vnútra Arsen Avakov za náčelníka polície v oblasti Oblastného kraja.

 

To sú tí „hrdinovia“, ktorí bojujú po boku ukrajinskej armády proti ruským vojakom. A títo hrdinovia práporu Azov sa namiesto ochrany svojich detí odvážia zabíjať mäso, naverbujú chlapcov a dievčatá ( tu a tu ), čím porušujú Opčný protokol k Dohovoru OSN o právach dieťaťa ( tu ), týkajúci sa tzv. zapojenie maloletých do ozbrojeného konfliktu: ad hoc právny nástroj , ktorý stanovuje, že žiadne dieťa mladšie ako 18 rokov by nemalo byť naverbované násilím alebo priamo využívané v nepriateľských akciách, a to ani ozbrojenými silami štátu, ani ozbrojenými skupinami.

Smrteľné zbrane, ktoré poskytuje EÚ vrátane Draghiho Talianska s podporou „antifašistických“ politických strán, sú nevyhnutne určené na použitie proti týmto deťom.

Ukrajinská vojna v plánoch NWO

Cenzúra uvalená na ruských vysielateľov je jednoznačne zameraná na zabránenie vyvráteniu oficiálneho príbehu faktami. No zatiaľ čo západné médiá ukazujú zábery z videohry War Thunder ( tu ), zábery z filmu Star Wars ( tu ), výbuchy v Číne ( tu ), videá z vojenských prehliadok ( tu ), zábery z Afganistanu ( tu ), napr. rímske metro ( tu ) alebo obrázky mobilných krematórií ( tu) vydávať ich za skutočné a nedávne scény vojny na Ukrajine, realita sa ignoruje, pretože už bolo rozhodnuté vyvolať konflikt ako zbraň masového rozptýlenia, ktorá podľa plánov Západných krajín legitimizuje nové obmedzenia slobôd v západných krajinách. Veľký reset Svetového ekonomického fóra a Agendy OSN 2030.

Je evidentné, že ukrajinský ľud je okrem problémov, ktoré môže diplomacia vyriešiť, obeťami toho istého globálneho štátneho prevratu, ktorý vykonávajú nadnárodné mocnosti, ktoré sa nesnažia o mier medzi národmi, ale o nastolenie tyranie. Nový svetový poriadok. Len pred pár dňami povedala ukrajinská poslankyňa Kira Rudik Fox News, zatiaľ čo držala kalašnikov: "Vieme, že nebojujeme len za Ukrajinu, ale aj za Nový svetový poriadok." (PRIDAŤ VIDEO)

Porušovanie ľudských práv na Ukrajine a zločiny neonacistických milícií, ktoré Putin opakovane odsudzoval, nemohli nájsť politické riešenie, pretože ich plánovala a podporovala globalistická elita v spolupráci s Európskou úniou, NATO a hlbokým štátom USA . , s protiruským tónom, ktorý má za cieľ urobiť vojnu nevyhnutnou, ktorej cieľom je najmä v Európe vynútiť prijatie energetických prídelov ( tu ),[3] cestovné obmedzenia, nahradenie papierových peňazí elektronickými ( tu a tu ) a prijatie digitálneho DNI ( tu a tu). Nehovoríme o teoretických projektoch. Ide o rozhodnutia, ktoré sa majú prijať konkrétne tak na európskej úrovni, ako aj v každej krajine.

Rešpektovanie zákonov a predpisov

Zásah NATO, Spojených štátov a Európskej únie na Ukrajine sa nezdá byť legitímny. Ukrajina nie je členom NATO a ako taká by nemala ťažiť z pomoci subjektu, ktorého účelom je obrana jej členských krajín. To isté možno povedať o Európskej únii, ktorá pred pár dňami pozvala Zelenského, aby sa k nej pripojil. Medzitým Ukrajina od roku 2014 dostala od USA 2,5 miliardy dolárov a len v roku 2021 ďalších 400 miliónov dolárov ( tu ), okrem iných prostriedkov v celkovej výške 4,6 miliardy ( tu ).). Putin dal Ukrajine pôžičky vo výške 15 miliárd dolárov, aby ju zachránil pred bankrotom. Európska únia poslala finančné prostriedky vo výške 17 miliónov dolárov, okrem financií, ktoré poslali rôzne jednotlivé štáty. Ale táto pomoc len minimálne prospela ukrajinskému obyvateľstvu.

Okrem toho predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová zasahovaním do ukrajinskej vojny v mene Európskej únie porušuje články 9, 11 a 12 Lisabonskej zmluvy. Právomoc Európskej únie v tejto oblasti patrí Európskej rade a vysokému predstaviteľovi. V žiadnom prípade nepatrí predsedovi Komisie. V akej funkcii sa predsedníčka von der Leyenová odvažuje správať sa, akoby bola hlavou Európskej únie a uzurpovala si úlohu, ktorá jej neprináleží? Prečo nikto nezasahuje, najmä vzhľadom na nebezpečenstvo, ktorému sú európski občania vystavení možnosťou ruskej odvety?

Navyše v mnohých prípadoch ústavy národov, ktoré dnes posielajú Ukrajine podporu a zbrane, nepočítajú s možnosťou vstupu do konfliktu. Napríklad v článku 11 talianskej ústavy sa uvádza: „Taliansko odmieta vojnu ako nástroj urážania slobody iných národov a ako prostriedok na riešenie medzinárodných sporov.“ Vyslanie zbraní a vojakov do krajiny, ktorá nie je súčasťou NATO ani Európskej únie, predstavuje de facto vyhlásenie vojny národu, ktorý s ním bojuje (v tomto prípade Rusku), a preto by si pred vyhlásením vojny malo vyžadovať uváženie. , ako je uvedené v článku 78 talianskej ústavy: „Komory [parlamentu] rokujú o vojnovom stave a udeľujú vláde potrebné právomoci“. Nezdá sa, že by komory boli doteraz vyzývané, aby sa vyjadrili v tomto zmysle, ani že by prezident republiky intervenoval s požiadavkou na dodržiavanie ústavného ustanovenia. Premiér Draghi, menovaný globalistickou kabalou za zničenie Talianska a jeho konečné zotročenie nadnárodným mocnostiam, je jedným z mnohých národných predsedov vlád, ktorí považujú vôľu občanov za nepríjemnú prekážku pri výkone agendy talianskej vlády. Svetové ekonomické fórum. Po dvoch rokoch systematického porušovania základných práv a ústavy je ťažké uveriť, že chce uprednostniť záujmy talianskeho národa pred tými, ktorí ho dostali k moci. Naopak: čím katastrofálnejšie budú účinky sankcií prijatých vašou vládou, tým viac sa bude môcť považovať za oceňovaného tými, ktorí mu dali moc. Prevrat spáchaný v dôsledku psychopandemickej núdze dnes pokračuje novými nešťastnými rozhodnutiami, ktoré ratifikoval parlament bez chrbtovej kosti.

Porušením článku 288 talianskeho trestného zákonníka je aj to, že umožňuje talianskym občanom – a dokonca aj členom väčšiny vlády a politickým lídrom – reagovať na výzvu ukrajinského veľvyslanca, aby sa prihlásil do cudzineckej légie: „Ktokoľvek v na území [Talianska] narukuje alebo ozbrojuje občanov do služby [v armáde] v prospech cudzieho národa, potrestá sa odňatím slobody na 4 až 15 rokov“. Žiadny sudca, aspoň v súčasnosti, nezasiahol, aby potrestal osoby zodpovedné za tento zločin.

Ďalšie porušenie sa zistilo v činnosti premiestňovania detí z Ukrajiny do Talianska (a pravdepodobne aj do iných krajín), ktoré boli získané náhradným materstvom, nariadené talianskymi pármi v rozpore so zákonom 40/2004, bez toho, aby boli vinníci potrestaní. tohto trestného činu, ako aj na ich spolupáchateľov.

Malo by sa tiež pamätať na to, že vyhlásenia členov vlády alebo politických predstaviteľov týkajúce sa Ruskej federácie a jej prezidenta, spolu so sankciami, ktoré boli prijaté proti Rusku, a opakovanými prípadmi svojvoľnej diskriminácie občanov, spoločností, umelcov a športových tímov udalosti už len z toho, že sú Rusmi, nie sú len provokáciami, ktorým je potrebné sa vyhnúť, aby sa umožnilo pokojné a mierové riešenie krízy na Ukrajine, ale tiež vážne ohrozujú bezpečnosť talianskych občanov (ako aj talianskych občanov) iných národov, ktoré zaujímajú podobný postoj k Rusku). Dôvod takejto nerozvážnosti je nepochopiteľný, pokiaľ nejde o úmyselnú túžbu vyvolať reakcie protistrany.

Rusko-ukrajinský konflikt je veľmi nebezpečná pasca, ktorá bola nastražená proti Ukrajine, Rusku a národom Európy.

Ukrajina je najnovšou obeťou dokonalých katov

Rusko-ukrajinská kríza neprepukla náhle pred mesiacom. Pripravoval sa a propagoval už dlho, určite sa to začalo jemným prevratom v roku 2014, ktorý si v protiruskom kľúči želal hlboký štát USA. Dokazuje to okrem iných nespochybniteľných faktov aj výcvik práporu Azov zo strany CIA „zabíjať Rusov“ ( tu ), pričom CIA si vynútila zrušenie dodatku, ktorý zakazoval pomoc práporu, ktorý vypracoval Kongres v roku 2015. Zásahy od Joea a Huntera Bidena sa vydali rovnakým smerom. Existujú teda dôkazy o dlhodobom plánovaní, ktoré je v súlade s neúprosnou expanziou NATO na východ. Farebná revolúcia Euromajdan, ako aj nastolenie pro-NATO vlády v zložení homines novitrénované Svetovým ekonomickým fórom a Georgeom Sorosom, mali za cieľ vytvoriť podmienky pre podriadenosť Ukrajiny bloku NATO, vzdialiť ju od vplyvu Ruskej federácie. Za týmto účelom podvratná akcia mimovládnych organizácií maďarského filantropa podporovaná mediálnou propagandou umlčala zločiny neonacistických polovojenských organizácií, financovaných tými istými sponzormi Zelenského.

Ak sa však vymývaniu mozgov, ktoré vykonávajú mainstreamové médiá v západných krajinách, podarilo sprostredkovať úplne skreslený naratív reality, to isté sa nedá povedať o Ukrajine, kde si obyvatelia dobre uvedomujú korupciu politiky pri moci, ako aj jeho odľahlosť od skutočných problémov ukrajinského národa. My na Západe veríme, že „oligarchovia“ sú len v Rusku, pričom realita je taká, že sú prítomní predovšetkým v celej galaxii národov, ktoré predtým tvorili Sovietsky zväz, kde môžu hromadiť bohatstvo a moc jednoducho tým, že sa dostupné „filantropom“.» cudzincom a nadnárodným spoločnostiam. Nezáleží na tom, že ich účty v daňových rajoch sú hlavnou príčinou chudoby občanov týchto krajín, o zaostalosti zdravotného systému, o nadmernej moci byrokracie, o takmer úplnej absencii verejných služieb, o zahraničnej kontrole strategických spoločností a o postupnej strate suverenity a národnej identity: dôležité je „zarobiť peniaze“. “ a nechajte sa spolu zvečniť politické osobnosti, bankári, obchodníci so zbraňami a tí, ktorí hladujú ľudí. A potom príďte do trendových letovísk Versilia alebo na pobrežie Amalfi predviesť svoje jachty a platinové karty čašníkovi z Odesy alebo upratovačke z Kyjeva, ktorí posielajú svoj mizerný plat svojim príbuzným v ich krajine. Títo ukrajinskí miliardári s jarmulkami sú tí, ktorí predávajú Ukrajinu skorumpovanému a korumpujúcemu Západu, výmenou vlastného blahobytu za zotročenie svojich krajanov úžerníkom, ktorí sa zmocňujú sveta, pričom všade používajú rovnaké bezohľadné a nemorálne systémy. V minulosti znížili mzdy robotníkom v Aténach a Solúne; dnes jednoducho rozšírili svoje obzory na celú Európu, kde sa obyvateľstvo naďalej neveriacky prizerá, ako sa najprv zavádza diktatúra zdravia a potom diktatúra životného prostredia.

Na druhej strane, ako by mohli bez zámienky vojny ospravedlniť rastúce ceny plynu a pohonných hmôt, ktoré prinútili zhora nariadený „ekologický“ prechodný proces na kontrolu zbedačených más? Ako mohli prinútiť národy západného sveta prehltnúť nastolenie tyranie Nového svetového poriadku, keď bola odhalená fraška pandémie a zločiny proti ľudskosti spáchané veľkými farmaceutickými spoločnosťami?

A zatiaľ čo EÚ a šéfovia vlád obviňujú Rusko z blížiacej sa katastrofy, západné elity ukazujú, že chcú dokonca zničiť poľnohospodárstvo, aplikovať hrôzy hladomoru v globálnom meradle ( tu). Na druhej strane, v mnohých krajinách (vrátane Talianska) sa teoretizuje privatizácia vodných ciest – a voda je neodňateľným verejným statkom – v prospech nadnárodných spoločností a s cieľom kontrolovať a obmedzovať poľnohospodárske aktivity. Pro-NATO vláda v Kyjeve sa nesprávala inak: Krym bol osem rokov zbavený vody z rieky Dneper, aby sa zabránilo zavlažovaniu polí a hladovaniu obyvateľstva. Dnes, vo svetle sankcií uvalených na Rusko a obrovského zníženia dodávok obilia, môžeme pochopiť obrovské investície Billa Gatesa do poľnohospodárstva ( tu ), pričom sa riadime rovnakou nemilosrdnou ziskovou logikou, ktorú už zažila očkovacia kampaň.

Ukrajinský ľud, bez ohľadu na etnickú skupinu, ku ktorej patria, nie je ničím iným ako posledným nevedomým rukojemníkom nadnárodného totalitného režimu, ktorý prostredníctvom podvodu COVID zrazil národné hospodárstva na celom svete na kolená po tom, čo verejne teoretizoval o potrebe zdecimovať svetovej populácie a premenili tých, ktorí prežili, na chronických pacientov, ktorí nenapraviteľne narušili svoj imunitný systém.

Ukrajinský ľud by sa mal poriadne zamyslieť nad výzvou na intervenciu NATO alebo EÚ, pokiaľ to skutočne robí ukrajinský ľud a nie jeho skorumpovaní vládcovia, ktorým pomáhajú rasistickí žoldnieri a neonacistické skupiny v platoch hierarchov. Pretože je im síce sľúbená sloboda od votrelca – s ktorým zdieľajú spoločné náboženské a kultúrne dedičstvo, že kedysi boli súčasťou Veľkého Ruska –, v skutočnosti sa však cynicky pripravuje ich definitívne zrušenie, ich zotročenie Veľkému resetu, ktorý zabezpečuje všetko okrem ochrany svojej identity, suverenity a hraníc.

Nech sa ukrajinský ľud pozrie na to, čo sa stalo národom Európskej únie: fatamorgána blahobytu a bezpečnosti sa rúca pri kontemplácii trosiek, ktoré zanechalo euro a bruselské lobby. Národy napadnuté nelegálnymi prisťahovalcami, ktorí živia zločin a prostitúciu, zničené v ich sociálnej štruktúre politicky korektnými ideológiami, vedome zbankrotované bezohľadnou hospodárskou a fiškálnou politikou, zahnané do chudoby zrušením pracovnej a sociálnej ochrany, zbavené budúcnosti v dôsledku zničenie rodiny a morálna a intelektuálna skazenosť nových generácií.

Kedysi prosperujúce a nezávislé národy, rozdielne vo svojich etnických, jazykových, kultúrnych a náboženských špecifikách, sa teraz zmenili na beztvarú masu ľudí bez ideálov, bez nádeje, bez viery, dokonca bez sily reagovať na zneužívanie a zločiny. tých, ktorí im vládnu. Masa firemných klientov, otrokov podrobného kontrolného systému zavedeného pandemickou fraškou, a to aj napriek dôkazom o podvode. Masa ľudí bez individuálnej identity, označená QR kódmi ako zvieratá na intenzívnej farme, ako produkty v obrovskom nákupnom centre. Ak toto bolo výsledkom zrieknutia sa národnej suverenity všetkými národmi – všetkými, bez výnimky! – ktorí sa zverili kolosálnemu podvodu Európskej únie, prečo by Ukrajina mala byť iná?

Toto chceli vaši rodičia, v čo dúfali, čo si priali, keď boli spolu s Vladimírom Veľkým pokrstení na brehu Dnepra?

Ak v tejto kríze každý z nás dokáže rozpoznať jedno strieborné miesto, je to to, že odhalila hrôzu globalistickej tyranie, jej bezohľadný cynizmus, jej schopnosť ničiť a ničiť všetko, čoho sa dotkne. Nie Ukrajinci by mali vstúpiť do Európskej únie alebo NATO; sú to skôr ostatné národy, ktoré by mali byť konečne otrasené hrdosťou a odvahou, aby sa z nich dostali, striasť zo seba toto odporné jarmo a znovu objaviť svoju vlastnú nezávislosť, suverenitu, identitu a vieru. Ich vlastné duše.

 

Aby bolo jasné: Nový svetový poriadok nie je neodvratný údel a môže byť rozvrátený a odhalený, ak si ľudia vo svete uvedomia, že boli oklamaní a oklamaní jasne identifikovateľnou oligarchiou zločincov, ktorí jedného dňa budú musieť odpoveď za tie sankcie a tie bloky financií, ktoré dnes beztrestne platia pre každého, kto pred nimi nezloží koleno.

Výzva k tretiemu Rímu

Aj pre Rusko je tento konflikt pascou. Pretože by to splnilo sen amerického hlbokého štátu o definitívnom vyhnaní Ruska z európskeho kontextu v jeho obchodných a kultúrnych vzťahoch, vtlačení ho do náručia Číny, možno v nádeji, že pekingská diktatúra dokáže presvedčiť Rusov, aby tento systém prijali sociálneho kreditu a iných aspektov Veľkého resetu, ktorým sa Rusko doteraz dokázalo aspoň čiastočne vyhnúť.

Je to pasca nie preto, že by sa Rusko mýlilo, že chce „denacifikovať“ Ukrajinu od jej extrémistických skupín a garantovať ochranu rusky hovoriacim Ukrajincom, ale preto, že presne tieto dôvody – teoreticky udržateľné – boli vytvorené špeciálne na to, aby ju vyprovokovali a vyvolali. napadnúť Ukrajinu takým spôsobom, aby vyvolal reakciu NATO, ktorú dlho pripravovala deep state a globalistická elita. Casus belli bol zámerne naplánovaný skutočnými autormi konfliktu s vedomím, že dostane presne toPutinova odpoveď. A je na Putinovi, či má alebo nemá pravdu, aby tomu neprepadol a namiesto toho obrátil stôl a ponúkol Ukrajine podmienky čestného mieru bez pokračovania konfliktu. Vskutku, čím viac Putin verí, že má pravdu, tým viac musí demonštrovať veľkosť svojho národa a svoju lásku k svojmu ľudu tým, že neustúpi provokáciám.

Dovoľte mi zopakovať slová proroka Izaiáša: Rozpustite colligationes impietatis, vyriešte fasciculos depressentes, dimitte eos qui confracti sunt liberos, et omne onus dirumpe; frange esurienti panem tuum, et egenos vagosque induc in domum tuam; cum videris nudum, operi eum, et carnem tuam ne despexeris. Tunc erumpet quasi mane lumen tuum; et sanitas tua citius orietur, et anteibit faciem tuam justitia tua, et gloria Domini colliget te.

Uvoľnite nespravodlivé reťaze, rozviažte popruhy jarma, osloboďte utláčaných, rozbite všetky jarmá, lámte si chlieb s hladnými, ubytujte chudobných bezdomovcov, prikryte, koho vidíte nahého a neignorujte svoje vlastné. Potom vaše svetlo vystúpi ako úsvit, vaše rany sa okamžite zahoja, spravodlivosť bude pochodovať pred vami a Pánova sláva za vami (Iz 58:6-8).

Svetová kríza, s ktorou sa pripravuje rozpad tradičnej spoločnosti, zasiahla aj katolícku cirkev, ktorej hierarchia je rukojemníkom odpadlíckych dvoranov moci [4]. Boli časy, keď pápeži a preláti čelili kráľom bez obáv o ľudskú úctu, pretože vedeli, že hovoria hlasom Ježiša Krista, Kráľa kráľov. Rím cisárov a pápežov je teraz pustý a tichý, ako bol po stáročia druhý konštantínopolský Rím. Možno Prozreteľnosť nariadila, aby Moskva, Tretí Rím, dnes v očiach sveta prevzala úlohu κατέχον (2 Sol 2:6-7), eschatologickej prekážky pre Antikrista. Ak by boli chyby komunizmu šírené Sovietskym zväzom, až by boli vnútené v rámci Cirkvi,

Spojené štáty americké a európske národy by nemali odsúvať Rusko na okraj spoločnosti, ale mali by s ním uzavrieť spojenectvo, a to nielen kvôli obnoveniu obchodu pre blahobyt všetkých, ale aj s cieľom znovu vybudovať kresťanskú civilizáciu, ktorá ako jediná môže zachráňte svet pred globalistickým transhumánnym monštrom.

Záverečné úvahy

Je veľmi znepokojujúce, že osudy národov sveta sú v rukách elity, ktorá sa nikomu nezodpovedá za svoje rozhodnutia, ktorá nad sebou neuznáva žiadnu autoritu a ktorá v presadzovaní svojich záujmov neuznáva. váhať s ohrozením bezpečnosti, ekonomiky a samotných životov miliárd ľudí za spoluúčasti politikov v ich službách a veľkých médií. Falšovanie faktov, groteskné falšovanie reality a straníckosť, s ktorou sa správy šíria, koexistujú s cenzúrou nesúhlasných hlasov a vyvolávajú formy etnického prenasledovania ruských občanov, ktorí sú diskriminovaní práve v krajinách, o ktorých sa hovorí, že byť demokratický a rešpektovať základné práva.

Úprimne dúfam, že moju výzvu na vytvorenie Antiglobalistickej aliancie zjednocujúcej národy sveta v opozícii proti tyranii Nového svetového poriadku prijmú tí, ktorí majú spoločné dobro, mier medzi národmi, harmóniu medzi všetkými. srdcia národov, sloboda všetkých občanov a budúcnosť nových generácií. A ešte predtým nech moje slová – spolu so slovami mnohých intelektuálne čestných ľudí – pomôžu odhaliť spoluúčasť a korupciu tých, ktorí používajú klamstvá a podvody na ospravedlnenie svojich zločinov, dokonca aj v týchto chvíľach veľkých obáv z vojny v Ukrajina.

Silní nech nás počúvajú, aby sa nestali slabými v nespravodlivosti. Nech nás počúvajú mocní, ak chcú, aby ich sila nebola ničením, ale skôr podporou národov a ochranou pokoja v poriadku a práci (Pius XII., Rádiové posolstvo hlavám štátov a národom sveta v bezprostrednom ohrození vojna, 24. august 1939).

Nech svätý pôst privedie všetkých kresťanov k tomu, aby prosili Božské veličenstvo o odpustenie hriechov tých, ktorí šliapu po jeho svätom zákone.Kiež pokánie a pôst pohnú Pána Boha k milosrdenstvu, kým si opakujeme slová proroka Joela: Parce, Domine: parce populo tuo; et ne des hæreditatem tuam in opprobrium, ut dominentur eis nationes . Zmiluj sa nad svojím ľudom, Pane; nevydávajte svoje dedičstvo na posmech ani na posmech ľudu (Jl 2,17).

+ Carlo Maria Viganò, arcibiskup, bývalý apoštolský nuncius v Spojených štátoch amerických

6. marca 2022

Prvá pôstna nedeľa

[1] V roku 2011 bol Kolomojskij spolu s miliardárom Vadimom Rabinovičom jedným zo spoluzakladateľov Európskeho židovského parlamentu. Pozrite si https://ejp.eu/. Všimnite si, že Rabinovič je členom Opozičnej platformy – pre život, proruskej ukrajinskej politickej strany, ktorej lídra Viktora Medvedčuka zatkol Zelenskyj.

[2] Podľa ruského politika Viktora Vladislavoviča Zubareva, poslanca Štátnej dumy, by Zelenskyj tiež uložil 1,2 miliardy dolárov v Dresdner Bank of Costa Rica a kúpil vilu v Miami za 34 miliónov dolárov ( tu ). Úplný obraz nájdete vo vyšetrovaní nezávislej ukrajinskej agentúry pre investigatívnu žurnalistiku Slidstvo-info ( tu ).

[3] Treba poznamenať, že taliansky minister pre ekologickú transformáciu Roberto Cingolani sa pred niekoľkými dňami rozhodol predať časť zásob ropy Ukrajine „ako konkrétnu pomoc aj na energetickom fronte“, presne ako počas pandémie. rozdal Číne milióny masiek, aby ich čoskoro potom kúpil späť z Pekingu ( tu ).

Uverejnil JE Mons. Carlo Maria Viganò na LifeSiteNews

Preložil Verbum Caro pre InfoVatican