Choď na obsah Choď na menu

Nový finančný systém?

 

Hodnota bitcoinov a NFT môže klesať, ale na celom svete rastie popularita odlišného prístupu ku kryptomenám a zároveň ukazuje úplne inú tvár blockchainu. Digitálne meny centrálnych bánk sú kontrolované vládami ako tradičné meny, a preto predstavujú pravý opak myšlienky decentralizovaných bitcoinov, ktoré nie je možné sledovať. Niekoľko malých krajín a – od októbra 2021 aj Nigéria – spustili digitálne meny centrálnej banky a niekoľko ľudnatejších krajín sa pripravuje naskočiť do iného hype vlaku v oblasti kryptomien.

  • Generálna riaditeľka MMF Kristalina Georgieva - Vytlačili sme príliš veľa peňazí a nemysleli sme na dôsledky *  
  • Ing.Pavol Lupták a Dr. Josef Skála - digitální Euro - nekalá reklama a cíle, z níhchž mrazí        

  • Ing. Pavol Lupták a Dr. Josefem Skálou - "dedolarizace" jako daň za "sankce"               
  • Sankcie proti Rusku urýchlia pád dolára a vzostup novej „neutrálnej“ digitálnej svetovej rezervnej meny. Je to perfektná búrka na vytvorenie nového ekonomického obchodného bloku v Eurázii, čo Svetové ekonomické fórum a OSN plánovali otvorene už mnoho rokov. To prinúti Rusko obchodovať len v krajinách euroázijského bloku a urýchli vytvorenie Belt and Road/Eurázijskej hospodárskej únie.

Chcú vytvoriť "rovnocenný" multipolárny svet, v podstate globalizmus, ale propagovaný chutným spôsobom. Multi polarita je myšlienka, že neexistuje žiadna svetová superveľmoc, ale viacero, ktoré sú si „rovnaké“ To spolu s novou „neutrálnou“ digitálnou menou zaistí, že žiadna krajina nevybočí z radu a nepokúsi sa stať suverénnou. Je to v podstate posledná úroveň globalizmu.

Pre tých, ktorí nepoznajú Iniciatívu Pás a cesta, je to obrovský projekt, ktorý presadzuje OSN a Svetové ekonomické fórum s cieľom v podstate vybudovať obrovský euroázijský super štát podobný EÚ v niektorých smeroch. Čínsky systém sociálneho kreditného skóre / systém dohľadu je spôsob, akým chcú, aby každý žil. Inteligentné mestá (gulagy) im v podstate dajú možnosť ovládať každý aspekt vášho života, chcú nejaký druh technokratického komunizmu na celom svete.

„Úsilie o spoločné vybudovanie „Pásu a cesty“ môže výrazne posunúť vpred implementáciu Agendy 2030 a dosiahnutie cieľov udržateľného rozvoja nielen pre krajiny pozdĺž „Pásu a cesty“, ale aj pre svet ako celok.

https://web.archive.org/web/20210708230146/ https://www.un.org/en/desa/jointly-building-%E2%80%9Cbelt-and-road%E2%80%9D-towards -ciele udržateľného rozvoja

Stránka čínskeho ministerstva zahraničných vecí:

Iniciatíva Pás a cesta je vysoko v súlade s Agendou OSN 2030 pre trvalo udržateľný rozvoj. Viac ako 10 agentúr OSN podpísalo dohody o spolupráci s čínskou stranou. ... OSN je pripravená úzko spolupracovať s čínskou stranou v procese spoločne budovať Iniciatívu Pás a cesta.

Svetové ekonomické fórum:

"Moskva, Rusko, 13. október 2021 - Rusko prevezme vedúcu úlohu pri formovaní trajektórie štvrtej priemyselnej revolúcie. Lídri z Ruskej federácie a Svetového ekonomického fóra dnes oznámili vytvorenie Centra pre štvrtú priemyselnú revolúciu Rusko."

https://www.weforum.org/press/2021/10/russia-joins-centre-for-the-fourth-industrial-revolution-network/

„Pás a cesta pomáha pripraviť ekonomiky na štvrtú priemyselnú revolúciu“ – Klause Shwab

https://www.weforum.org/press/2017/05/one-belt-one-road-an-inclusive-multistakeholder-model-for-global-development/

"Geopoliticky neutrálna mena ponúkne dôležitú ochranu pred rastúcou hrozbou obchodných vojen."

https://www.weforum.org/agenda/2018/04/from-dollar-to-e-sdr/

Niektorí z hlavných hráčov v iniciatíve Pás a cesta sú Rusko, Izrael, Pakistan atď. Viac ako 100 krajín