Choď na obsah Choď na menu

Digitálne covidpasy, digitálna identita...

 

  • Koniec papierových dokladov: Klasický občiansky či vodičský nahradí digitálna peňaženka (6.2021) *

    V peňaženke vraj nebudeme mať žiadne plastové kartičky, dokonca ani občiansky či vodičský preukaz. Európska únia chce budúci rok spustiť mobilnú aplikáciu, ktorá bude obsahovať všetky naše doklady.     Už dnes si vieme do mobilu nahrať platobnú kartu či vernostné karty rôznych obchodných sietí. Európska únia chce obyvateľov zbaviť aj zvyšných kariet, ktoré pri sebe musia nosiť. Osobné doklady by sa tak zhromaždili v jednej aplikácii zvanej digitálna peňaženka.   Aplikácia by mala byť dostupná už budúci rok pre obyvateľov a firmy všetkých 27 členských krajín, vrátane Slovenska.   S aplikáciou prichádza aj riziko bezpečnosti našich osobných údajov. Firmy, ktoré budú pracovať s našimi údajmi, môžu čeliť obrovským útokom hackerov.   Digitálna peňaženka nebude povinná a kto si ju bude chcieť dobrovoľne stiahnuť, bude mať možnosť už v septembri budúceho roka.
  • video: Spolupráce OSN, Gates Foundation, ID 2020 a dalších subjektů na vytvoření digitálního průkazu a registrace narození pro všechny na planetě v rámci cíle udržitelného rozvoje 16.9, který je součástí OSN agendy 2030.
  • video - AKY BUDE ZIVOT S DIGITALNYM EUROM
  • EÚ sa chystá spustiť Peňaženku digitálnej identity. Termín 092022                    

  • video - Európska centrálna banka chce spustiť digitálne euro už o tri roky.

  • video - Digitálna identita - Digitální očkovací pasy - Kdo za nimi stojí 
  • Digitální očkovací pasy - Kdo za nimi stojí    *                

  • Fuzia biologickych a digitalnych identit? Svetove ekonomické fórum                                          

  • EÚ sa chystá spustiť Peňaženku digitálnej identity. Termín 092022                                          

  • Digitální měna bude propojena s vaší „digitální peněženkou,“ kterou ještě letos uvádí do provozu EU. Digitální měnu již testuje několik zemí světa. Digitální peněženka nebude obsahovat jen digitální měnu, ale také úplně všechny dostupné informace o vás – nejen běžné informace, které najdete v dokladech, ale i mnoho dalšího – vaše zdravotní záznamy, informace o vašem pracovním zařazení, informace o vaší rodině i známých, informace o vašich zájmech, o tom, co čtete na internetu, jaké jsou vaše stravovací návyky, o vašem dosaženém vzdělání, trestní rejstřík, včetně přestupků a mnoho dalšího….  Digitální měna bude provázána se sociálními kredity, takže bude možné vám přidávat odměny za poslušnost nebo naopak vás trestat za vzpurnost. Systém sociálních kreditů se již testuje v několika zemích EU. Nakupovat už nebude možné kdekoli a cokoli. Co si můžete koupit a kde vám bude určeno bez možnosti širšího výběru. Pokud však systém například zaznamená, že jste již v daný měsíc snědli moc masa, další vám koupit nedovolí…                                       Není to tak, že hotovost bude přímo zrušena, ne okamžitě. Prvním krokem bude učinit ji bezcennou. - To je jeden z hlavních důvodů současné světové inflace, která byla vyvolána zcela záměrně. Silná inflace, která právě začíná, není chybou v systému, je to záměr. Abyste byli ochotni přijmout novou globální digitální měnu (GDC), tak měna, na kterou jste zvyklí, musí ztratit 99,9% své hodnoty. ... A pak bude zavedena nová digitální měna (GDC), aby vás zachránila. Pokud máte to štěstí, že v tomto okamžiku stále budete mít práci, váš zaměstnavatel vám bude muset zaplatit v GDC. V opačném případě budete mít nárok na univerzální základní příjem (UBI)   ..... 

     
    ....nové GDC budou personalizované, což je pro naše globální mistry velmi důležité. Když vám zaměstnavatel nebo vláda zaplatí, do vaší digitální peněženky bude připsána virtuální částka, která bude označena vaším osobním digitálním razítkem. ....
    Kromě toho bude systém naprogramován tak, aby za GDC jednotlivci mohli nakupovat určité věci pouze v určitých časech a jen v daném regionu a navíc jen u vybraných obchodníků.
  • NBS - Čo je mobilná peňaženka

    Mobilná peňaženkaMobilná peňaženka je digitálna peňaženka, ktorá umožňuje spotrebiteľom uskutočňovať prostredníctvom aplikácie na prenosnom zariadení jednu alebo viac platobných služieb. Spotrebiteľ môže napríklad vykonávať bezkontaktné platby platobnou kartou vďaka technológii Near Field Communication (NFC), používať virtuálne karty, ale aj povoľovať inkasá a využívať iné platobné služby. ....Výhodou vykonania platby prostredníctvom mobilnej peňaženky je, že údaje o kartách a platbách sa nahradia tokenom a kryptogramom. Zabráni sa tým posielaniu reálnych údajov z karty cez sieť a ich uloženiu na sieti.
    Kľúčovými prvkami bezpečnosti mobilných peňaženiek, ktoré závisia od použitých technológií, sú spôsob akým mobilná peňaženka spracúva tokeny a kryptogramy, ako zaisťuje ich bezpečnosť v úložisku a počas prenosu, a tiež dizajn mobilnej peňaženky. ......

  • Digitálna peňaženka vysvetlená.

    Digitálne peňaženky do značnej miery eliminujú potrebu nosiť fyzickú peňaženku bezpečným a kompaktným ukladaním všetkých platobných informácií spotrebiteľa.

    Digitálne peňaženky sú tiež potenciálnym prínosom pre spoločnosti, ktoré zhromažďujú údaje o spotrebiteľoch.

    Čím viac spoločností vie o nákupných návykoch svojich zákazníkov, tým efektívnejšie im môže predávať.

    Negatívom pre spotrebiteľov môže byť strata súkromia.

    Digitálne peňaženky umožňujú mnohým v rozvojových krajinách úplnejšiu účasť na globálnom finančnom systéme.

    Digitálne peňaženky umožňujú účastníkom prijímať platby za poskytnuté služby, ako aj prijímať finančné prostriedky alebo platby od priateľov a rodiny z iných krajín.

    Digitálne peňaženky nevyžadujú bankový účet u fyzickej firmy alebo pobočky, ktorý často umožňuje pripojenie sa ľuďom vo vidieckych oblastiach.

    Kryptomeny sa pri udržiavaní rovnováhy a uskutočňovaní transakcií spoliehajú výlučne na digitálne peňaženky, napríklad s bitcoinmi alebo inými digitálnymi menami.

  •  OSN   SPIRO - Digitálna identifikácia. DIGITÁLNA PEŇAŽENKA !                                                       

 

 

  • Pozor, digitalizace se blíží €  HOTOVOST PŘESTANE EXISTOVAT                                              

  • Európska centrálna banka chce spustiť digitálne euro už o tri roky.                                            

  • !! VIDEO - Digitalna mena. Pandémia skončí keď sa digitálna mena dostane do platnosti

  • Možný plán elit na zmražení fin. systému a reset                                                           

  • VIDEO - AKY BUDE ZIVOT S DIGITALNYM EUROM ??????                                                                   

  • V Taliansku sa zavádza systém sociálnych kreditov zameraný na zmenu správania v súvislosti so zmenou klímy.

    Taliansko sa stane prvou európskou krajinou, ktorá zavedie systém sociálnych kreditov – v ktorom budú občania odmeňovaní za svoje „dobré správanie“.

    Od jesene 2022 začne mesto Bologna nový pilotný projekt. Občania, ktorí prejavia dobré správanie, ako napríklad správne recyklovanie alebo používanie verejnej dopravy, budú odmenení.

    Magistrát mesta Bologna zavádza „Smart Citizen Wallet“, ktorá bude primárnou metódou pre občanov zbierať digitálne mince výmenou za zmeny správania. Na základe daného skóre môže človek získať aj zľavy pre miestne obchody.

    Primárnym argumentom pre tento program je „šetrenie zdrojov“ a podpora správania šetrného voči klíme.

    Ako informoval Bologna Today, Massimo Bugani, radca pre digitálnu agendu v severnom meste, povedal, že hoci nikto nebude nútený túto aplikáciu používať, očakáva vysoký záujem používateľov. V súčasnom stave nebude systém viazaný na iné, ako je online identifikácia a používanie sociálnych médií. ...

    .....Vzhľadom na rastúci záujem zo strany Európskej únie sa niektorí obávajú, že je len otázkou času, kedy ďalšie regióny a národy zavedú podobné metódy na riešenie „sociálnych problémov“. Nemecko a Rakúsko (ID Austria) už zrýchlili svoje plány digitálnej identifikácie. Obe krajiny zavádzajú nové platformy na integráciu viacerých verejných služieb a preukazov totožnosti, digitalizáciu pošty a dokonca aj národných pasov . Tieto nové opatrenia boli zavedené pod záštitou riešenia „byrokratických problémov a [úspor] zdrojov“.

    Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyen tiež vyjadrila  záujem  o zavedenie „EU ID“, ktoré by integrovalo národné ID s internetovými registráciami.  .....

     

    ...Aplikácie sociálnych úverov, ak sú zle vyvinuté alebo používané, môžu viesť k vážnym obmedzeniam a porušovaniu práv a slobôd občanov, ako aj k diskriminačným praktikám. Napriek tomu Taliansko vytvorilo novú aplikáciu sociálneho kreditu na odmeňovanie občanov za cnostné správanie.  ....